Sosyal Medya Uygulamaları Ne Kadar İnternet Kullanır?

Sosyal Medya Uygulamaları Ne Kadar İnternet Kullanır?

Akıllı mobil cihazlar, cep telefonlarıyla hayatımıza giren sosyal medya uygulamalarının kullanımı oldukça yaygınlaştı. Peki, sosyal medya uygulamaları ne kadar internet kullanıyor? Diye düşünmüş olabilirsiniz. Telefon operatörleri kullanıcılara çeşitli limitlerde internet paketi sunuyor. Daha ay sonu gelmeden çeşitli nedenlerle mobil internet paketimiz bitiyor. Ek sosyal medya paketi alarak, kesintisiz bir şekilde uygulamaları kullanmaya devam edebilirsiniz.

Sosyal medya: Web 2.0 sürümünün kullanıcıların hizmetine sunulmasının ardından, kişilerin kendi paylaştığı bilgileri aynı zaman içerisinde çift taraflı şekilde paylaşarak birçok kişiye ulaştırmayı sağlayan internet ağıdır.

Sosyal medya birçok kişi ve kurum tarafından aktif şekilde kullanılıyor. Kullanıcılar haber, içerik, resim, video, günlük olayları, kendi düşüncülerini sosyal medya aracılığıyla paylaşarak birçok kişiye ulaştırabilir.

İnstagram Uygulaması Ne Kadar İnternet Kullanır?

En hızlı şekilde video ve resim yüklemesi yapılan sosyal medya uygulaması İnstagram’dır. İnstagram’da dolaşırken bakılan her fotoğraf 512 kb.’dir. 100 tane fotoğraf görüntülendiğini varsayarsak, 54 MB internet kullanmış olunur.

İnstagram’da yer alan her bir video yaklaşık 35 MB boyutundadır. Bir günde 10 video izlendiğinde, 350 MB internet kullanılmış olunur. Her gün 10 video izlendiğinde aylık 10 GB internet tüketilir. Bu durumda fotoğraf ve videolar aylık toplam 11.5 GB internet harcamış olacak. İnstagram’ı nasıl kullandığınızı düşünerek, ortalama internet tüketiminizi hesaplayabilirsiniz.

Facebook Uygulaması Ne Kadar İnternet Kullanır?

Facebook’ta İnstagram gibi ciddi oranda internet kullanıyor. Ne kadar fotoğraf ve video görüntülersek, o kadar internet kullanmış olursunuz. Facebook’ta ne kadar internet kullanıldığını hesaplamak için dakika-veri istatistiğini kullanarak öğreneceğiz.

Yapılan istatiksel araştırmalara göre bir kişi Facebook’ta bir dakika içinde ortalama 2.1 MB internet kullanıyor. Bu hesaplama saatte 130 MB, ayda 4 GB yapar. Bu verileri göz önüne getirerek, sizde Facebook’ta ne kadar internet kullanacağınızı belirleyebilirsiniz.

Twitter Uygulaması Ne Kadar İnternet Kullanır?

Sosyal medya kullanıcıları Twitter’de kendi görüşlerini yazarak anlatır. Nadiren fotoğraf ve video kullanılır. Twitter diğer sosyal medya uygulamalarına göre daha ekonomik bir şekilde internet kullanır. Çünkü Twitter’de daha az fotoğraf ve video paylaşımında bulunulduğu için internet harcaması daha düşük olur. Twitter kullanıcısı ortalama dakikada 800 KB, günlük 50 MB ve aylık 1,5 GB internet kullanmış olur.

Cep Telefonu Operatörlerinin Sosyal Medya İnternet Paketleri

Vodafone Faturalı Sosyal Medya Paketleri

Günlük: 3 TL

Haftalık: 15 TL

Aylık: 25 TL

Vodafone Faturasız Sosyal Medya Paketi TL (kontör)

Faturasız TL (kontörlü) olarak günlük, haftalık ve aylık sosyal medya paketi bulunmuyor. 6 TL ile 29 TL arasında değişen internet paketlerinden bir tanesini seçebilirsiniz.

Turkcell Faturalı Sosyal Medya Paketleri

5 GB ek sosyal internet paketi aylık: 10 TL

Turkcell Faturasız Sosyal Medya Paketleri TL (kontör)

250 MB Twitter Paketi aylık: 4 TL

500 MB Twitter paketi aylık: 7 TL

5 GB ek sosyal internet paketi aylık: 10 TL

Türk Telekom Mobil (AVEA) Faturalı Ve Faturasız Sosyal Medya Paketi

Türk Telekom Mobil operatörünün çeşitli sosyal medya kampanyaları bulunuyor. Güncel aktif kampanyası bulunmadığı için, tarifenize ek internet paketlerini seçerek sosyal medya uygulamalarını kullanabilirsiniz.

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir