Askıya Alınan Twitter Hesabını Kurtarma

Askıya Alınan Twitter Hesabını Kurtarma

340 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan Twitter’in 152 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor. En çok kullanılan sosyal medya uygulaması olan Twitter’in kuralları ve politikaları var. Belirlenen kurullara uyulmadığı takdirde, hesabınız askıya alınabilir ya da silinebilir. Üç farklı yöntemi deneyerek askıya alınan Twitter hesabınızı kurtarabilirsiniz.

Spam, güvenlik, taciz içeren davranışlar ve kurallara uyulmadığı nedeniyle Twitter hesapları askıya alabiliyor. Askıya alınan hesabı kurtarmak için; hesap doğrulama, hesap kilidini açma ve itiraz etme yöntemlerini kullanabilirsiniz.

Twitter Hesabını Doğrulayın

Twitter kurallarını düşünerek hesabınızın askıya alındığını düşünebilirsiniz ancak her zaman bu durum geçerli olmaz. Sürekli aynı şifreyi kullanmak ve farklı cihazlardan giriş yapmak, Twitter tarafından güvenlik gizliliği nedeniyle hesabınız askıya alınabilir.

Sadece bir cihazı kullanarak Twitter’e giriş yapmak istediğinizde, cep telefonu numarası ve mail adresinizi girerek hesabınızı doğrulayabilirsiniz. Şifrenizi de belli aralıklarla değiştirmenizi öneririz.

Spam Ve Taciz İçerikli Paylaşımlar Nedeniyle Hesabın Kilitlenmesi

Spam ve taciz içerikli paylaşımlar nedeniyle hesabınız kilitlenerek askıya alınır. Twitter bu durumda kullanıcıyı uyarır. Eğer ilk defa spam nedeniyle hesabınız askıya alınıyorsa, Twitter kısa bir süre paylaşım yapmanızı engelliyor. İkinci kez spam veya taciz içerikli nedenlerle hesabınız askıya alınırsa, Twitter hesabınızı bir açılmamak üzere, kapatır.

Hesabınız ilk defa spam ve taciz içerikli paylaşımlarla nedeniyle veya bu sebeplerin dışında askıya alınıyorsa, hesap doğrulama işlemi yaparak askıya alınmış hesabınızı kurtarabilirsiniz.

İtiraz Edin

Spam, taciz, güvenlik, kural ihlali veya şikâyet sonrası hesabınızın askıya alındığını düşünüyorsanız, itiraz edebilirsiniz.

İtiraz işlemini gerçekleştirmek için, Twitter’e giriş yapın.

help.twitter.com/forms/general?subtopic=suspended adresini kopyalayarak tarayıcınıza yapıştırın.

Sizden istenilen bilgileri eksiksiz şekilde doldurarak, itiraz başvurusunu tamamlayın.

Twitter yapılan itiraz başvurularını ortalama 72 saat içerisinde değerlendirerek, sonucu mail adresiyle kullanıcıya bildiriyor.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir