Instagram hesabım çalındı ne yapmalıyım?

Başkasının Eline Geçmiş Instagram Hesabı

Hesabınızın sizi temsil etmesi ve sadece sizin tarafınızdan erişilebilir olması gerekir. Biri hesabınıza erişim sağladıysa veya kendi hesabınıza giriş yapamıyorsanız hesabınızı güvence altına almak için bilgisayarınızda veya mobil tarayıcınızda bu sayfaya gidin.

 

Instagram hesabınızın bir başkasının eline geçtiğini düşünüyorsanız

  • Hesabınızın bir başkasının eline geçtiğini düşünüyorsanız hesabınızı güvene almak için site veya uygulama üzerinden yapabileceğiniz birkaç şey vardır. Birisi hesabınıza erişim sağladıysa veya hesabınıza giriş yapamıyorsanız hesabınızı güvence altına almak için bilgisayarınızdan veya mobil tarayıcınızdan bu sayfaya gidin.
Aşağıdaki kurtarma adımlarını da deneyebilirsiniz. Geri almaya çalıştığınız hesap türüne bağlı olarak, bu kurtarma adımlarından bazılarını kullanamayabilirsiniz ancak her birini denemenizi tavsiye ederiz.
Instagram’dan gelen bir mesaj olup olmadığını görmek için e-posta hesabınızı kontrol edin
security@mail.instagram.com’dan e-posta adresinizin değiştiğini bildiren bir e-posta aldıysanız mesajda hesabımı güvene al‘ı işaretleyerek değişikliği geri alabilirsiniz. Başka bilgiler de değiştirildiyse (ör. şifreniz) ve e-posta adresinizi eskisiyle değiştiremiyorsanız Instagram’dan bir giriş bağlantısı veya güvenlik kodu talep edin.
Instagram’dan bir giriş bağlantısı talep edin
Hesabın size ait olduğunu doğrulamamıza yardımcı olmak için e-posta adresinize veya telefon numaranıza bir giriş bağlantısı göndermemizi isteyebilirsiniz.
Giriş bağlantısı istemek için:
  •  Giriş ekranında Şifreni mi unuttun? bağlantısına dokunun.
  •  Hesabınızla ilişkili kullanıcı adını, e-posta adresini veya telefon numarasını girin ve sonra İleri‘ye dokunun. Not: Hesabınızla ilişkili kullanıcı adına, e-posta adresine veya telefon numarasına erişiminiz yoksa en son kullandığınız giriş bilgilerini girip İleri düğmesinin altındaki Şifreni yenileyemiyor musun? seçeneğine dokunun ve ekrandaki talimatları izleyin.
  • Gerçek bir insan olduğunuzu onaylamak için sınama metnini tamamlayın.
  • E-posta adresinizi veya telefon numaranızı seçin ve sonra İleri‘ye dokunun.
  • Aldığınız e-posta veya kısa mesajdaki (SMS) giriş bağlantısına tıklayın ve ekrandaki talimatları izleyin.
Instagram’dan bir güvenlik kodu veya destek talep edin
Size gönderdiğimiz giriş bağlantısıyla hesabınızı geri alamıyorsanız mobil bir cihaz üzerinden bizden destek talep edebilirsiniz.
Instagram’dan destek talep etmek için:
1 Giriş bağlantısı ekranında Giriş bağlantısı gönder kısmında Şifreni Yenileyemiyor Musun? seçeneğine dokunun. E-posta adresinizi veya telefon numaranızı seçin ve Güvenlik kodu gönder‘e dokunun.
2 Bir güvenlik kodu almazsanız Güvenlik kodu gönder kısmında Bu e-posta adresine veya telefon numarasına erişemiyorum‘a dokunun ve sonrasında ekrandaki talimatları izleyin.
Yalnızca sizin erişebildiğiniz güvenli bir e-posta adresi girmeye dikkat edin. Talebinizi gönderdikten sonra sıradaki adımlar için Instagram’dan bir e-posta alacaksınız.
Kullanıcı adınızı bilmiyorsanız neler yapabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi alın.
Instagram kullanıcı adınızı unuttuysanız veya bilmiyorsanız hesabınızla ilişkili e-posta adresinizi veya telefon numaranızı kullanarak da giriş yapabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra profilinizin üst kısmından kullanıcı adınızı bulabilirsiniz. Ayrıca Instagram’a kaydolmak için kullandığınız e-posta adresine veya telefon numarasına erişimi kaybettiyseniz ne yapabileceğinizi de öğrenebilirsiniz.
Hesabınız başkasının eline geçtiğinden dolayı kullanıcı adınızın değiştirildiğini düşünüyorsanız:
  • Instagram’dan, hesap bilgilerinizin değiştirildiğini bildiren bir e-posta alıp almadığınızı kontrol edin.
  • Bir arkadaşınızdan profilinize gitmesini ve geçerli kullanıcı adınızın ekran görüntüsünü almasını isteyin.
  • Hesabınızın başkasının eline geçtiğini düşünüyorsanız neler yapabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi alın.
Kimliğinizi doğrulayın
Sizin fotoğraflarınızı içermeyen bir hesap için destek talebinde bulunduysanız Meta’nın Destek Ekibi’nden bir otomatik yanıt e-postası almanız gerekir. Kaydolduğunuz e-posta adresini veya telefon numarasını ve kaydolurken kullandığınız cihaz türünü (ör. iPhone, Android, iPad, diğer) belirterek kimliğinizi doğrulamamıza yardımcı olmanızı isteriz.
  • Sizin fotoğraflarınızın yer aldığı bir hesap için destek talep ederseniz gerçek bir kişi olduğunuzu kontrol etmemize ve kimliğinizi onaylamamıza yardımcı olmak için başınızı farklı yönlere çevirdiğiniz bir selfie videosu çekmeniz istenir.
  • Kimliğinizi doğrulamamıza yardımcı olmak için selfie videosunu gönderdikten sonra, verdiğiniz güvenli e-posta adresine Instagram tarafından bir e-posta gönderilir. Bu videoyu gerçek bir kişi ve söylediğiniz kişi olup olmadığınızı kontrol etmek için kullanırız.
  • Gönderdiğiniz video hiçbir zaman Instagram’da görünmeyecek ve 30 gün içinde silinecektir.
  • Gönderdiğiniz videodan kimliğinizi onaylayamazsak tekrar incelememiz için yeni bir video gönderebilirsiniz.
Not: Instagram yüz tanıma teknolojisini kullanmaz ve selfie videolarına bu teknoloji uygulanmaz. Selfie videolarını gerçek bir kişi olduğunuzu teyit etmek için kullanırız ve hesabınıza erişme yetkiniz olduğunu gerçek bir kişi tarafından yapılacak incelemeyle onaylayabiliriz.
Instagram hesabınıza hâlâ giriş yapabiliyorsanız
Hesabınızın başkasının eline geçtiğini veya hesabınızı ele geçirmeye yönelik bir girişim yapıldığını düşünüyorsanız ancak hâlâ giriş yapabiliyorsanız hesabınızı güvende tutmanıza yardımcı olması için şunları yapabilirsiniz:

  • Şifrenizi değiştirin veya kendinize bir şifre yenileme postası gönderin.
  • Ek bir güvenlik önlemi olarak iki faktörlü kimlik doğrulamasını açın.
  • Hesap ayarlarında telefon numaranızın ve e-posta adresinizin doğru olduğunu onaylayın.
  • Hesaplar Merkezi’ni kontrol edin ve tanımadığınız bağlı hesapları kaldırın.
  • Şüpheli üçüncü taraf uygulamaların erişimini iptal edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir