Nasıl Sosyal Medya Uzmanı Olunur ve Maaşları

Nasıl Sosyal Medya Uzmanı Olunur ve Maaşları

Yeni kurulan her şirket, kendine has satış-pazarlama stratejileriyle işlerini yürütmesinin yanı sıra sosyal medyanın da öneminin farkındadır. Sosyal medyanın; marka yönetimi, pazarlama, satış ve reklam konusundaki gücünün bilincinde olan her şirket, bunun farkına varamayan rakiplerine göre her zaman bir adım önde olacaktır. Belirttiğimiz gibi yeni kurulan her şirket genellikle bu gücün bilincindedir ve yapılanmasını bu yönde şekillendirir. Bunun yanı sıra yıllardır faaliyet gösteren firmalardan bazıları sosyal medya konusuna eğilmiş, bu yönde departmanlar açarak uzmanlar istihdam etmiş, bazıları ise bu yönde hiçbir çalıştırma gerçekleştirmemiş ve halen sosyal medyada yer almamıştır. Birçok yenilikte olduğu gibi, sosyal medyadaki önemin geç de olsa farkına varılacaktır. Fakat erken hareket eden her zaman daha kazançlı olacak ve bulunduğu sektördeki gücünü ve bilinirliğini arttıracaktır.

Sosyal medyanın bireysel kullanımı her geçen gün artarak devam etmekte.

Dolayısı ile bu gelişim, kurumsal kullanımın temelini oluşturuyor. Böylelikle firmalar sosyal medyada bulunan hedef kitlelerine ulaşma konusunda daha başarılı oluyorlar. Günümüzde Facebook, Twitter, Friendfeed, Linkedİn ve bunun gibi birçok alanda firmalara ait hesaplar bulunuyor. Sayfaların gelişimi ve tanıtımı konusu da çeşitli çalışmalar gerçekleştirilirken, bir yandan da satış, pazarlama, reklam, ürün yenilikleri hakkında bilgiler, başarılı bir şekilde hedef kitleye ulaştırılıyor. Bu anlamda başarılı olmanın ilk yolu ise, firmanın sosyal medya ayağını mutlaka bir uzmanın yönetmesi. Her alanda olduğu gibi işin tüm detaylarını bilen kişilerin bu işi yönetmemesi başarısızlıkları da beraberinde getirecektir. Şimdi sosyal medya uzmanlığına giden yolda neler yapılması gerektiğini inceleyeceğiz.

Sosyal Medya Uzmanı Nasıl Olunur?

Sosyal Medya Uzmanı olmak isteniyorsa, atılması gereken ilk adım; işletme, halkla ilişkiler, marka yönetimi, pazarlama ve bunun gibi lisans ve ön lisans bölümlerinden mezun olmaktır. Bu bölümlerden mezun olmak birçok yetkinlik kazandıracaktır fakat bu tek başına yeterli değildir. Sosyal medya uzmanı olmak isteyen kişinin bilgisayarla ve internetle arasının çok iyi olması gerekir. Çünkü işi direkt olarak internetle ilgilidir. Dolayısı ile web teknolojileri ile ilgili temel seviyede bilgi sahibi ve aktif bir kullanıcı olması gerekir.

Bu yetkinlikler kişisel gelişimle sağlanabilmektedir.

Mesleği daha profesyonel olarak yürütmek, mesleği kuralına uygun yapabilmek için yukarıda bahsettiğimiz aşamalar tamamlandıktan sonra, Sosyal Medya Uzmanlığı sertifika programlarına katılmak en sağlıklısı olacaktır. Birçok özel kurum ve üniversite bu eğitimleri belirli periyotlarla vermektedir. Sınavları geçip, eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılara sosyal medya uzmanı sertifikası verilmektedir. Fakat her eğitimde olduğu gibi, bu eğitimin de alınacağı yer çok iyi seçilmelidir. Eğitimi veren kişilerin ciddi anlamda işin ehli kişiler olması gerekir. Bu sebeple üniversite bünyesinde açılan programlar genellikle etkilidir. Eğer seçim iyi yapıldıysa özel kurumlarda da başarıyı yakalamış olanlar mevcuttur. Eğitim aşaması tamamlandıktan sonra sıra doğru başvuru ile doğru işe girmeye kalıyor. Geçen zaman içerisinde edinilen tecrübe, kazancı ve heyecanı da beraberinde getirecektir.

Sosyal Medya Uzmanı Maaşları Ne Kadar?

Sosyal medya uzmanları çalıştıkları sektöre ve firmaya göre değişmekle birlikte, asgari ücretin en az 2 katı olmak üzere, 5-6 katına kadar uzanan maaşlar alabilmektedirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir